Play

Despre ce am vorbit la prima ediție? Va fi ceva de sezon: ”Alergarea pe timpul iernii”. Așadar, vom pleda pentru lipsa încotoșmănelii, pentru moderație în ce privește vinul fiert, despre cum poate fi întrecut în alergare renul lui Moș Crăciun. Și nu numai.

Inregistrare Video

Concurs ascultatori

Dupa indelungi deliberari am decis sa acordam cartea The Runner’s Rule Book: Everything a Runner Needs to Know–And Then Some lui Andrei aka searchie. Il rog sa imi trimita un email pe adresa gabriel.solomon@primulmaraton.ro


Subiectul principal – Echipament pentru alergare iarna

Motivatie, Tips&tricks
A venit sezonul rece. Punem adidasii in cui?

Imbracaminte
Cum alergam / continuam antrenamentele iarna
Brrr… Brrr.. Să alergăm și iarna? (II)

Incaltaminte
Kahtoola MICROspikes
The Screw Shoe

Revista presei

Lidia Simon a castigat Osaka Marathon 2012

A 60-year-old Naenae man has set a southern hemisphere record after running his 500th marathon.

Prima ediție a maratonului Haile Gebrselasie își propune să fie un eveniment unic din toate punctele de vedere.

La evenimentul “Pune Timișoara în mișcare” organizat sâmbătă, 24 noiembrie, de Asociația Alergotura, cu scopul de a alerga 500 de kilometri în 500 de minute, participanții au reușit să parcurgă în total peste 1000 de kilometri, dublul distanței propuse ca obiectiv.
http://www.ziuadevest.ro/actualitate/35202-am-reuit-un-record-in-alergare-pentru-timioara.html

Foşti şi actuali campioni au măturat, au vopsit şi au văruit sala de atletism atacată de mucegai » Szabo: “O mizerie de nedescris!”

Un puşti din Ţara Soarelui Răsare este mai rapid pe suta de metri decît campionul mondial Yohan Blake pe vremea cînd avea 16 ani

Evenimente si rezultate

Crosul Padurii
Duminică, 4 noiembrie 2012, în Parcul Tineretului, a avut loc cea de-a IV-a ediţie a Crosului Pădurii, evenimentul sportiv de strângere de fonduri pentru programul de împădurire „Adoptă un copac!” al asociaţiei ViitorPlus.
http://crosulpadurii.ro/

1000 Balkan Challenge
– numar de participanti 71
– 3 zile bicicleta, 7 de alergare
– vreme 0-15 grade;
– 8.000 de euro stransi pana acum; suma se va dubla de catre sponsori
http://1000balkan.com/

Calendarul alergatorului

Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc

Ro Club Maraton, in parteneriat cu Primaria Sector 3 Bucuresti organizeaza: MARATONUL REINTREGIRII NEAMULUI ROMANESC in Parcul Al.I.Cuza, Bucuresti, 1 decembrie 2012
Detalii si inscriere pe roclubmaraton.ro/maratonulreintregirii

Petrecerea Ro Club Maraton

Dupa un an de maratoane, semimaratoane, crosuri si triatloane, e timpul sa le rememoram la adapost de frigul care a inceput sa ne alerge!

Ro Club Maraton invita pe membrii si pe simpatizantii sai in data de 8 decembrie 2012 la obisnuita reuniune anuala. Felicitarile, masa si dansul vor avea loc la Restaurantul Jubile, care se afla in intersectia Piata Muncii, pe coltul cu biserica (Sos. Mihai Bravu 223). http://www.jubile.ro/contact.html

Vom avea muzica, mancare buna, distractie, oameni dragi pe care sa ii revedem (imbracati si altfel decat in costum de alergare) si vom premia pe acei colegi care au contribuit in 2012 la dezvoltarea clubului sau au obtinut rezultate deosebite la concursuri.
Contributia individuala este de 70 lei.
Detalii si inscriere pe http://maraton.info.ro/forum_thread.php?id=1946&pag=1#rep33901

Serata alergatorului

Continuăm seria de documentare despre continentul african şi super atleti pe care i-a produs cu Endurance – un film biografic despre Haile Gebrsellasie. Documentarul prezinta viata atletului inainte de medalia de aur la proba de 10.000m in cadrul Olimpiadei de la Atlanta.

Detalii si inscriere pe gabrielsolomon.ro

Baneasa Trail Running

Asociatia “SPORT LA ORICE VARSTA” organizeaza in 15 decembrie 2012 BANEASA TRAIL RACE, o cursa de alergare rapida pe o distanta de 10 km ce strabate potecile padurii Baneasa din Bucuresti.

Startul concursului de alergare Baneasa Trail Race va fi dat din parcarea restaurantului Casa Alba in padurea Baneasa (zona de nord a Bucuresti-ului, langa Academia de Politie) sambata 15 decembrie ora 11.00.
http://baneasa.trailrace.ro/?page=traseu

Fiecare participant la cursa beneficiaza de:
– kitul de concurs (numar de concurs, cip pentru cronometrare, produs Salomon-primii 100 de inscrisi si cu taxa confirmata de banca/Sportsworld sau tricou de bumbac BTR+conserve.ro, alte produse);
– acces la punctul de revitalizare Finish-Casa Alba (supa calda, banane, iaurt, dulciuri, Coca-Cola, cascaval, mere, portocale, napolitane, checuri, apa plata) si la punctul de hidratare de la km 5 din traseu;
– Pasta Party, muzica, DJ si bere imediat dupa terminarea cursei;
– medalie de finisher si diploma de participare pentru incadrarea in timpul limita de 2 ore;
– poze ale evenimentului facute de fotografii nostri;
– clasament disponibil in saptamana urmatoare cursei;
– intaietate in ocuparea locurilor pentru Trail Race Christmas Party (minim 100 maxim 200 locuri, detalii in sectiunea Christmas Party).

S-au inscris aproape 200 de concurenti printre care:
Alexandru Corneschi – Campionul National la Maraton (MIB 2012)
Nicolae Soare este Campion National la 10km si Vicecampion National de Semi Maraton
Marius Ionescu

Detalii si inscriere pe baneasa.trailrace.ro

Sfatul saptamanii

1km de alergare = 1 km de mers pe jos
La multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc vineri ziua onomastica – Sf Andrei!

Trackbacks

Leave a Reply